Enterprise Mobility Management

Mobiele apparaten worden steeds bekwamer, waardoor de markt voor Mobile Device Management (MDM) sterk in beweging is. Het beheerdomein gaat niet langer alleen over het apparaat, maar ook over content en applicaties. Tegenwoordig wordt MDM niet meer gezien als een losstaand systeem, maar als een onderdeel van ‘Enterprise Mobility Management’ (EMM). Wat houdt Mobile Device Management ook alweer in? En wat betekent en omvat EMM precies?      

Mobile Device Management

Binnen bedrijven en organisaties wordt vaak gebruik gemaakt van verscheidene mobiele apparaten. Het komt al snel voor dat medewerkers verschillende toesteltypes en -merken door elkaar gebruiken. Met behulp van Mobile Device Management kan een IT-beheerder via één centraal systeem alle zakelijke mobiele apparaten efficiënt beheren en beveiligen. Meer informatie over Mobile Device Management lees je in ons MDM blogitem. 

Wat omvat Enterprise Mobility Management?

Enterprise Mobility Management omvat de mensen, processen en technologieën die verantwoordelijk zijn voor het managen van de toenemende diversiteit aan mobiele apparaten, draadloze netwerken en aanverwante services. Het doel van EMM is het optimaliseren van mobiele gegevensverwerking in een business context.   

EMM: verbreding van het MDM domein

Enterprise Mobility Management is de geëvolueerde versie van Mobile Device Management. EMM oplossingen zijn gericht op mobiele apparaten, applicaties, content en beveiliging. EMM biedt alle kernfuncties van MDM, inclusief e-mail-, content- en applicatiemanagement. De mobiliteit binnen een organisatie kan op toestelniveau (Mobile Device Management), maar ook op applicatieniveau (Mobile App Management) en contentniveau (Mobile Content Management) worden beheerd. In de praktijk betekent de evolutie van MDM eigenlijk een verplaatsing van device-management naar profielmanagement.

EMM voorwaarden

Enterprise Mobility Management oplossingen moeten aan drie voorwaarden voldoen. Allereerst moeten ze een beveiligde omgeving bieden die de gebruiker in staat stelt om content veilig op te slaan op zijn mobiele apparaat. Daarnaast moeten ze zowel het leveren van data als het zelf onttrekken ervan mogelijk maken.

EMM en de Cloud

Enterprise Mobility Management en werken via de Cloud gaan goed samen. Cloud-hosting kan implementatie, beveiliging en controle van EMM-scenario’s vergemakkelijken. Vooral als het gaat om ‘Bring Your Own Device’ (BYOD). BYOD houdt in dat medewerkers hun eigen mobiele apparaat gebruiken binnen een bedrijfsnetwerk. De medewerkers loggen via hun eigen smartphone of tablet in op de Cloud en kunnen gebruikmaken van bedrijfsmiddelen, zoals e-mail, file servers en databases.

Alle aspecten van mobiel werken aansturen vanuit één omgeving

Enterprise Mobility Management software, net als MDM software, ondersteunt alle besturingssystemen, iOS, Android en Windows, en is geschikt voor alle toestelmerken en -types. Maar naast het beheren van de mobiele apparaten, worden met een EMM systeem ook de data en applicaties gemanaged. Kortom: álle aspecten van mobiel werken worden beheerd vanuit één omgeving. Het centraal stellen van veiligheid en gebruiksgemak is hierbij van belang.    

SOTI; de juiste EMM oplossing

SOTI is een vooruitstrevend technologiebedrijf en leverancier van hoogwaardige EMM software, MobiControl genaamd. In een korte tijd is SOTI uitgegroeid tot een van de betrouwbaarste aanbieders van Enterprise Mobility Services. Mobile IT heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en is daarom SOTI partner. Als klant van Mobile IT kunt u rekenen op gemakkelijk te managen mobiele apparaten, applicaties, content en beveiliging.