SOTI

SOTI is een leverancier van hoogwaardige Enterprise Mobility Management software, veelal afgekort met EMM software. EMM biedt dezelfde functies als Mobile Device Management (MDM), inclusief het managen van applicaties, content en e-mail. SOTI heeft de MDM- en EMM-markt helpen definiëren. Al voordat de branche voor beheer van mobiele apparatuur gelabeld werd, leverde SOTI al beveiliging en managementoplossingen voor mobiele toestellen. Al meer dan twee decennia is SOTI een wereldwijd toonaangevend bedrijf en het platform heeft inmiddels meer dan 17.000 gebruikers.

Innovatie

Mobiliteit is een tool geworden waarmee bedrijven zich onderscheiden. Toonaangevende bedrijven ontdekken nieuwe manieren om met de kracht van mobiele technologie toegevoegde waarde te creëren. SOTI innoveert continue met als doel klanten tevreden stellen en succesvol maken. Innoveren en het streven naar hoogwaardige kwaliteit heeft bijgedragen aan de huidige expertstatus van SOTI.

SOTI MobiControl

De EMM oplossing van SOTI heet MobiControl. SOTI MobiControl vergemakkelijkt het managen van een zakelijk mobiel netwerk. Met MobiControl wordt vanuit één simpele omgeving een mobiel IT-netwerk geïmplementeerd, beheerd, gemonitord en beveiligd. De software maakt gecentraliseerde controle, robuuste beveiliging, real-time support en flexibiliteit mogelijk. Meer informatie over het beveiligen van mobiele apparaten met SOTI leest u in ons nieuwsitem Uw zakelijke mobiele netwerk beveiligen met SOTI.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe SOTI MobiControl communiceert tussen de management console en mobiele apparaten. 

Eigenschappen en voordelen

De belangrijkste eigenschappen en voordelen van SOTI MobiControl op een rijtje:

 • Beveiliging. Beschermde zakelijke gegevens en een gecontroleerde ICT-omgeving.
 • Gebruiksgemak. Een flexibele omgeving die naar wens is in te richten en een gemakkelijke interface.
 • Tracking. De mogelijkheid om de locatie, het mobiele apparaat of het gedrag van de gebruiker bij te houden.
 • Service en support. De mogelijkheid tot support op afstand. Problemen kunnen vanaf een afstand worden gedetecteerd en opgelost.
 • Automatische installaties en updates. Met één druk op de knop meerdere mobiele apparaten updaten of installaties uitvoeren.
 • Regio Detectie. Instellen waar apparaten zich wel en niet mogen bevinden en de mogelijkheid om bepaalde toestelfuncties per gebruiker aan- of uit te zetten.
 • Werkt op alle apparaten. De software is geschikt voor de meeste toestelmerken en -types.
 • Beschikbaarheid. De keus tussen cloud-hosting of installatie in een eigen afgeschermde, lokale netwerkomgeving.
 • Automatische detectie van niet functionerende apparatuur.
 • Integratie. Makkelijk te integreren in een bestaande IT-omgeving dankzij API-koppelingen.
 • Uitgebreide rapportages.
 • Werkt op alle besturingssystemen. Werkzaam op alle mobiele operating systems; iOS, Android en Windows.   

Ondenkbaar in moderne organisaties en bedrijven

In het beginstadium van het mobiel worden van bedrijven, was Mobile Device Management een krachtige tool waarmee IT-beheerders de mobiele apparaten managede en beveiligde. Vandaag de dag hebben bedrijven behoefte aan uitgebreidere functies. In moderne organisaties is sprake van een groot aantal mobiele werknemers en veel verschillende toesteltypes en -modellen met daarop meer mogelijkheden dan ooit tevoren. Deze ontwikkelingen vergroten de uitdaging van mobility management. Daarnaast is het belangrijk dat medewerkers onderweg net zo productief zijn als op kantoor. Medewerkers die niet op kantoor aanwezig zijn, moeten wel toegang hebben tot zakelijke applicaties en content. Het bedrijfsleven wordt dus steeds mobieler, wat vraagt om goede software waarmee alles gemanaged en beveiligd kan worden. MobiControl van SOTI is de oplossing.

SOTI partner

Omdat SOTI een van de betrouwbaarste aanbieders is van EMM oplossingen, is Mobile IT SOTI partner. Daarnaast gaat SOTI software goed samen met iARTA software en Zebra hardware. Door ons officiële partnerschap met deze drie organisaties, kunnen wij het gehele communicatienetwerk optimaliseren en kunt u rekenen op volledige garantie, uitstekende technische ondersteuning en service. 

SOTI implementatie? 

Heeft u interesse in een SOTI oplossing? Neem vrijblijvend contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden.