Uw zakelijke mobiele netwerk beveiligen met SOTI

Mobiele apparaten zijn niet meer weg te denken bij moderne organisaties. Devices als smartphones en tablets maken het onder meer mogelijk om altijd en overal toegang te hebben tot bedrijfsapplicaties en -gegevens. Werkprocessen worden zo effectiever en efficiënter. Het gebruik van mobiele apparaten brengt echter wel de nodige risico’s met zich mee. Zo kan een device met daarop vertrouwelijke informatie gestolen worden of kwijtraken. En wat gebeurt er bijvoorbeeld als een medewerker uit dienst gaat en er bedrijfsapplicaties en -data op zijn privétoestel staan? SOTI biedt met zijn Enterprise Mobility Management (EMM) software een oplossing.

SOTI MobiControl

MobiControl, de EMM oplossing van SOTI, maakt het mogelijk om vanuit één simpele omgeving een mobiel IT-netwerk te beveiligen. De IT-medewerkers kunnen elk element van de zakelijke mobiele apparaten die zijn aangesloten op het platform monitoren en managen. Data op een gestolen of verloren apparaat is bijvoorbeeld gemakkelijk op afstand te wissen zodat het niet in de verkeerde handen komt. Het device kan ook worden vergrendeld of versleuteld. Daarnaast kunnen gebruikersrechten en rollen aan medewerkers worden toegekend. Wanneer een collega tijdelijk werkzaam is in het buitenland, kan bijvoorbeeld via de centrale interface worden ingesteld dat hij of zij gedurende deze periode geen grote bestanden kan downloaden. Zo is het dataverbruik binnen de perken te houden. Het is ook mogelijk om de functionaliteit voor gebruikers te beperken tot benodigde apps en om medewerkers eenvoudig toegang te geven tot bedrijfsbronnen door wifi-, vpn-, en emailprofielen. Bovendien maakt de software dankzij de secure content locker de uitrol van Bring Your Own Device (BYOD) eenvoudiger. Nog een voordeel is de dataversleutelingstechnologie die in de applicatie is toegepast. Dankzij deze technologie is de data op mobiele apparaten net zo veilig als de data op deskcomputers. De apparaatstatus kan ook bewaakt worden voor naleving van richtlijnen en het beleid.

SOTI MobiControl architectuur

Hoe communiceert MobiControl tussen de management console en mobiele apparaten? Om te beginnen ondersteunt SOTI MobiControl twee soorten implementatie: op de eigen server of in de cloud. Een belangrijk onderdeel van MobiControl is de web console. Hierin worden de regels en het beleid geconfigureerd. De applicatie kan met elke moderne browser geopend worden. De Deployment Server is het hart van de EMM-oplossing; wanneer de regels zijn geconfigureerd, zorgt de Deployment Server ervoor dat deze op de apparaten worden doorgevoerd. Een ander onderdeel is de database, hier worden de configuraties en instellingen in bewaard. De MobiControl Agent wordt geïnstalleerd op elk apparaat en geeft middels een code toegang tot de Deployment Server. Wanneer de Deployment Server en de database in de cloud is geplaatst, hoeft er virtueel geen software geïnstalleerd te worden. Dit vergemakkelijkt het uitrol- en installatieproces.

Meer dan alleen beveiliging

SOTI MobiControl maakt naast robuuste beveiliging ook gecentraliseerde controle, real-time support en flexibiliteit mogelijk. Met MobiControl wordt vanuit één omgeving een mobiel IT-netwerk geïmplementeerd, beheerd, gemonitord en beveiligd. Meer informatie over het beheer leest u in ons nieuwsitem Uw zakelijke mobiele netwerk beheren met SOTI.

SOTI partner

Omdat SOTI al meer dan twee decennia een wereldwijd toonaangevend bedrijf is en een betrouwbare aanbieder van EMM software, is Mobile IT SOTI partner. Daarnaast werkt MobiControl goed in combinatie met iARTA software en Honeywell en Zebra hardware. Door ons officiële partnerschap met SOTI, Iarta, Honeywell en Zebra kunnen wij het gehele IT-netwerk optimaliseren en kunt u rekenen op volledige garantie, uitstekende technische ondersteuning en service. 

SOTI implementatie? 

Heeft u interesse in een SOTI oplossing? Neem vrijblijvend contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden voor uw organisatie.

zakelijk mobiel netwerk beveiligen