Uw zakelijke mobiele netwerk beheren met SOTI

In steeds meer organisaties wordt mobiel gewerkt. Met een mobiel apparaat en toegang tot het bedrijfsnetwerk en de bijhorende applicaties is de werkomgeving altijd en overal beschikbaar. Plaats- en tijdsonafhankelijk werken zorgt voor meer flexibiliteit en efficiëntie, maar brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Met de Enterprise Mobility Management (EMM) software van SOTI is het zakelijk gebruik van mobiele apparaten beheersbaar te houden.

SOTI MobiControl

Met MobiControl, de EMM software van SOTI, heeft u altijd en overal grip op de zakelijke mobiele apparaten. MobiControl maakt het mogelijk om vanuit één simpele omgeving alle mobiele toestellen ingezet in een organisatie op afstand te beheren. Zo kan in een gebruikersprofiel worden vastgelegd wie toegang heeft tot welke applicaties, functionaliteiten en content. Daarnaast is toegang in te stellen op basis van de geografische locatie. Het is ook mogelijk om het gebruik van internet te beperken wanneer een medewerker zich bijvoorbeeld in het buitenland bevindt. Daarnaast kunnen automatische certificaten en wifi-, VPN- en emailprofielen worden ingesteld zodat medewerkers eenvoudig toegang hebben tot bedrijfsbronnen. Updates uitvoeren, wachtwoorden resetten en storingen verhelpen zijn ook functionaliteiten van MobiControl. Bovendien maakt de EMM software de uitrol van Bring Your Own Device (BYOD) gemakkelijker. Er kan namelijk onderscheid gemaakt worden tussen werk en privé data.

Hoe wordt MobiControl geïmplementeerd?

MobiControl kan zowel in de cloud als on-premise, in uw eigen IT-omgeving, geïmplementeerd worden. Wanneer het systeem op uw lokale hardware is geïnstalleerd, kunt u zelf het beheer voeren en is de data altijd lokaal beschikbaar. Het voordeel van een cloudoplossing is dat het zorgt voor lagere kosten (vaste prijs) voor ICT-beheer.

De web console, Deployment Server en database zijn belangrijke onderdelen die communicatie tussen de management console en de mobiele apparaten mogelijk maken. De regels en het beleid worden in de web console geconfigureerd en de Deployment Server zorgt ervoor dat deze op de apparaten worden doorgevoerd. Vervolgens geeft de MobiControl Agent, welke is geïnstalleerd op elk apparaat, door middel van een code toegang tot de Deployment Server.  De configuraties en instellingen worden bewaard in de database. Het uitrol en -installatieproces kan worden vergemakkelijkt door de Deployment Server en database in de cloud te plaatsen. Er hoeft dan virtueel geen software geïnstalleerd te worden.  

Beheren en beveiligen

SOTI MobiControl is een flexibele oplossing voor beheer, gecentraliseerde controle én beveiliging van alle mobiele bedrijfsapparaten. Omdat mobiele apparaten steeds meer tot ons werkzame leven behoren, is een goede beveiliging cruciaal. U wilt immers niet dat data verloren gaat of in de verkeerde handen terecht komt. Door het mogelijk maken van centraal beheer, robuuste beveiliging, monitoring en ondersteuning op afstand kunnen de totale kosten van uw mobiele omgeving tot een minimum beperkt worden.

SOTI partner

Wereldwijd vertrouwen tal van organisaties op SOTI’s hoogwaardige EMM software. MobiControl is een veelgebruikte oplossing voor beheer en beveiliging van mobiele apparaten in onder meer de detailhandel, gezondheidszorg en logistiek. Wij zijn SOTI partner en hebben tevens een officieel partnerschap met Iarta, Honeywell en Zebra, waardoor wij uw gehele IT-netwerk kunnen optimaliseren. Daarnaast kunt u rekenen op volledige garantie, uitstekende technische ondersteuning en service.

Ook een SOTI implementatie?

Wilt u uw zakelijke mobiele apparaten beheren en beveiligen met behulp van SOTI’s MobiControl? Neem vrijblijvend contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden.

soti mobiele apparaten beheren