Wearables zorgen voor een logistieke voorsprong

In een informatie gedreven economie speelt technologie een belangrijke rol. Van de uitvinding van computers tot barcodes of software. Het verbeteren van efficiency zorgt voor kostenbesparingen en (afhankelijk van wat andere bedrijven in je branche doen) zelfs concurrentievoordeel.

Innovatie zorgt voor voorsprong

De opkomst van internet heeft gezorgd voor een stormachtige ontwikkeling waarbij bedrijven die nieuw zijn in een branche zelfs zorgen voor verschuiving van de macht. Wie had een aantal jaar geleden gedacht dat Uber het grootste taxibedrijf ter wereld zou worden, we met z’n allen Netflix zouden kijken of dat Albert Heijn last zou hebben van de komst van een thuisbezorger? De ontwikkelingen gaan sneller dan ooit en wie achterblijft met innovaties loopt de kans om in korte tijd zo ver achterop te raken dat de concurrentie niet meer is in te halen.

Wearables zijn de toekomst

In de logistieke branche zijn er diverse ontwikkelingen. Wearables is één van die ontwikkelingen die de komende jaren door veel spelers zullen worden geïmplementeerd. Want hoewel we deze technische snufjes vooral kennen uit consumentenmarkten zoals bijvoorbeeld de FitBit of de iWatch, zijn de mogelijkheden eindeloos. Naast betalen, de telefoon opnemen of je hartslag meten bieden deze apparaten meer mogelijkheden. Ook in zakelijke markten. Het verzamelen van orders blijkt in de praktijk met wearables 15% effectiever te kunnen met zelfs 39% minder kans op fouten. Kortom, het zal niet lang duren voordat we nog meer logistieke oplossingen binnen de logistieke branche zullen zien.

Wearables